rockersbloggen

Ace kommer till stan

Kategori: Allmänt

Ace frehley kommer till sverige i slutet av denna månad.Han spelar här i sthlm 30 november på debeser medis.Denna bild är från hans releseparty.Tack.

Kiss

Kategori: Allmänt

Kiss kommer till Sverige för två spelningar i sommar.12 juni så intar dom sthlm stadion och dagen efter malmö stadion.Biljeterna släpps torsdag kl:10:00 på livenation.Så till att vara ute i tid.Det ska jag va iallafall.Det är inte så ofta i livet man har chans att se världens största hårdrocks band.Men om ni inte vill vänta till i sommar så kör dom en live spelning i morgon på facebook.Ha det bra så länge peace.

Wildhearts "Ichutspah!"

Kategori: Allmänt

Denna skiva hade jag glömt bort att jag hade fått (sorry calle).Jag gjorde en intervju med Ginger i detta band i september tror jag att det var till Giftorm.Han var väldigt snäll och trevlig.Ni kan läsa intervjun i senaste nr.Nu åter till skivan.Det var en kontig titel på skivan.Svårt att utala det.Skivan är helt okey.Låter som jag trodde att den skulle låta.Jag är inge stort fan av dom direkt,men har inte lyssnat så mycket på dom genom åren.Men skivan är helt ok(får börja och lyssna på dom nu då) tycker jag lätt smält rock musik som det ska vara.Dom är från England och det hörs på sången.Dom spelar här i Sthlm på göta källare 2 december och Göteborg dan efter.Så köp skivan eller gå och se dom när dom spelar här i Sverige tack.Tre tonårsrockers av fem.

Ac4 "Ac4"

Kategori: Allmänt

Hallå mina rockers vänner.Idag blir punk för hela slanten.Dennis lyxzen har startat ett nytt band.Äntligen så har han kommit rätt med musiken.International noise conspiracy är ju inte direkt bra.Garage rock har aldrig varit bra och kommer inte bli det heller.Och Refused var ju sten hård hardcore,och det var ett av sveriges bästa band när det begav sig.Jag förstog inte varför Dennis la ner ett av dom största hardcore banden och startade ett garage rock band.Det är ju som att Mona sahlin skulle gå över till dom blåa.Nu över till detta band.Det här stenhård punk typ Black flag.Väldigt bra.Bra låtar och texter.Jag blir helt till mig när jag lyssnar på skivan.Hoppas dom kommer och spelat i stor staden när skivan kommer ut.Skivan släpps den 26/11.Så köp den om ni gillar riktig punk tack.Fem galna punkare som slåss med snuten av fem.

A skylit drive "Adelphia"

Kategori: Allmänt

Tjena och välkommna till dagens recension.Det här är ett band från Usa.Dom spelar någon sorts metall.Låtarna på skivan är som olika delar i en story.Det handlar om hur det är att leva i en stad med olika problem.Ganska töntigt tycker jag att göra en skiva på det sättet.Bättre att varje låt har sin story.Musiken är bra och sången,men dom har två sångare.En tjej som sjunger fint och bra,och en kille som har döts röst  som kommer in och förstör hela tiden.Jag förstår inte varför.Sångerskan har en röst som passar till den hårda musiken.Och han kommer in med den dåliga rösten ibland och det förstör alla låter.Detta är ett stort minus.Annars så hade jag gett ett högt betyg synd.Skivan kommer ut 27 november så köp eller inte.Betyg:Två skön sjungande tjejer av fem.

Sparks the rescue "Eyes to the sun"

Kategori: Allmänt

Tjena ny vecka nya recesioner.Det här bandet kommer från Portland i landet på andra sidan atlanten.Det här är fem unga grabbar som spelar melodiös pop kan man kalla det.Det är lättsmällt och helt ok.Bra sång och bra gitarrer.Bra texter om hur livet är när man är i 20 års åldern.Det var ju ett tag sedan man var i den åldern,men det är kul att känna sig ung för en stund.Det här är deras debut skiva.Så grabbarna har ju karriären framför sig.Skivan är redan släppt så det är bara att inhandla den på närmaste skivhök.Betyg:Tre unga tonåringar vilse i öknen av fem.

The knockouts "Among the vultures"

Kategori: Allmänt

Tjena ett nytt band från Sverige.Vi i Sverige är väldigt bra på att göra olika sorters musik.Tack till yttrande friheten.Jag hörde att i en del muslimska länder så får man inte lyssna på västerländsk musik.Det är presidenten eller diktatorn som bestämmer vilken sorts musik man får lyssna på. Tur att det inte är så i vårat land.Nu över till dagens ynglar i The knockouts.Musiken låter ungefär som band namnet.Bra rock/punk i 2000-talets tappning.Jag tycker att det är svängigt och bra.Dom här grabbarna kommer nog bli rätt så stora.Sådan här musik går hem hos tonårstjejerna.Brudar gillar alltid coola rockers.Den här skivan släpps inte förens 27 Nowember.Det är bra att få skivorna innan dom kommer ut.Man är lyckligt lottad sjönt att ha kontakter i musik industrin.Så det är bara att köpa den när den kommer ut tack.Betyg:Tre rockers gillande brudar av fem.

TT Grace "Original"

Kategori: Allmänt

Det här är ett band som kommer från Nynäshamn utanför sthlm. Dom spelar riktig rock`n`roll i riktig Elvis stil.Dom verkar gilla 50-talet.Grabbarna är ju bara i 20 års åldern och spelar som dom var uppväxta på 50-talet.Det här är deras debut platta. Det är hela 18 låtar på den lite ovanligt tycker jag,men man får ju valuta för pengarna.Så om ni gillar sådan här musik så är det bara att ta ut amerikanaren ur garaget och sätta på skivan i bilen och ut och köra.Betyg:Två fulla rockabillys av fem.

Hellfueled "Emission of sins"

Kategori: Allmänt

Tjena det var ett tag sedan har haft fullt upp med jobb och annat sköj. Så nu till dagens band. Hellfueled är från jönköping. Det här är det första bandet jag har hört som låter som Ozzy gamla Black sabbath. Det är väldigt svårt att sjunga som Ozzy. Men den här sångaren lyckas verkligen. Dom spelar 70-tals old school heavy metall. Väldigt bra för att komma från Sverige. Det brukar inte finnas så många bra hårdrocks band från Sverige. Fast det här är väldigt bra. Gitarrerna sången allt är så bra. Jag tror att jag har hittat ett nytt favvo band. Det var länge sedan man hörde ett så bra band. Så nu måste jag ut på nätet och beställa deras äldre skivor. Så om du gillar 70-tals hårdrock så tveka inte att köpa detta alster.Betyg: Fem stone rockers av fem.

Jello biafra and the guantanamo school of medicine "The audacity of hype"

Kategori: Allmänt

Jello biafra är tillbaka med en solo skiva. Det är nog hans första sedan Dead kennedys. Han har ju spelat in massa andra skivor med grupper som Melvins, Nomeansno,Doa,Lard och Mojo nixon.Han är ju även gjort massa spoken word skivor och rest runt och turnerat med det. Senast jag såg honom var på Hultsfreds festivalen 2001. Då gjorde han ett gäst inhop med Nomads när dom hade 20 års jubileums spelning.Han bildade bandet till sin 50 års dag. Det var då han tänkte att han skulle starta ett band. Efter 2st utsålda spelningar i San francisco. Så började dom spela in skivan. Jag tycker att det låter mycke Dead kennedys om skivan. Det är kanske inte så konstigt. Mycke politiska texter men det är ju vardags mat för mr: Biafra. Han skriver om sådant som berör honom. Själva band namnet är ju en känga till regeringen tycker jag. Det är 9st låtar på skivan och alla är lika bra tycker jag. Så ni som gillar det han har gjort tidigare måste gå och köpa denna skiva tack.Betyg: Fem röjande gubbpunkare av fem.

Dead by down

Kategori: Allmänt

Tjena här kommer ett band som är från göteborg. Dom spelar death metal av något slag. Låt titeln är för lång för att skriva ut(Förstår inte varför dom la tid på att ha världens längsta skiv titel när dom kunde lagt ner det på musiken).Det här är bara en cd med fyra låtar. Vet inte vad det heter i cd format, men i vinyl så heter det ep. Det är välspelat men i inte min smak. Har aldrig varit försjust i dålig death metal. För det är vad det är. Dom har släppt den själva och jag förstår varför. Så grabbar innan ni spelar in en ny cd/ep så skriv några bra låtar. Betyg:en sågklinga av fem.

The Doits

Kategori: Allmänt

Mina kompisar i The doits kommer med ny skiva i Februari. Men redan nu så finns deras nya singel "Little hertbreaker" att ladda ner på deras Hemsida. Dom spelar typ power pop alla johhny thunders. Välspelat och helt ok. Den nya låten går i rätt riktning tycker jag. Så jag ser fram i mot deras nya skiva som kommer i Februari "Northern accents". Deras adress http://thedoits.se