rockersbloggen

Poisen idea

Kategori: Allmänt

Gubbarna i Poisen idea in action på strand

HFOS

Kategori: Allmänt

Insted for a hug och Billy whynot man in action

HFOS och Poisen idea på Strand 23/10

Kategori: Allmänt

Swahili bobs tattoerings studio hade 4 års jubileium på Strand här i sthlm i fredags. Det var slut sålt och jag och en polare hade inga biljetter. Så vi drog dit och skulle köpa i dörren. Men när vi står där så träffar vi två personer som hade biljetter över. Så det var bra så vi köpte en varsin. Jag kom in strax efter tio. Och då hade Henry fiats open sore precis börjat spelat. Jag känner dom i bandet så det är alltid kul att se dom. Det här var deras första spelning sedan deras sångare Sir henry hoppade av. Så deras nya sättning var den att förra basisten Insted for hug hade börjat sjunga i stället och dom hade en ny basist. Dom lät ungefär som förut fast med ny sångare. Det är stenhård punk i riktig 70-tals anda. Det var rätt så mycket folk och bra röj. Dom körde några nya låtar som lät bra. Och dom vanliga klassikerna. En helt ok spelning tack. Sedan efter en halvtimme så gick dom gamla gubbarna i Poisen idea upp på sen. Jag har aldrig sett dom live. Jag lyssnade på dom när jag var yngre. Men kommer inte ihåg låtarna så bra. Men det var kul att se dom spela dom var rätt så tajta. Dom flesta som var där kunde låtarna rätt så bra, så det blev lite allsång. Det är alltid kul och ett riktigt röj. Det var fullt med folk överallt ca:800 pers. Så jag tycker det var en ok spelning. Dom spelar väl inte så mycket längre, men det var bra av tattorings studion att ta hit dom bara för en kväll en riktig comeback i sthlm coolt. Så det var en riktigt rolig kväll. Efter att alla band hade spelat så var det fest. Så man blev rätt så full efter ett tag. Tack till alla som var där och dom som styrde upp det hela. Vi ses kanske nästa gång dom har ett nytt jubeleium. Undra vilka dom tar hit då.

Svartby : Riv,hugg och bit

Kategori: Allmänt

Hej igen nu blir det hård musik ett tag fram över. Svartby är ett black metal band i från Ryssland som sjunger på svenska, men man hör ju inte vad dom sjunger så dom skulle lika gärna sjunga på afrikanska. Det är väl märkligt, men dom tycker väl det är coolt antar jag. Låtarna handlar om livet i den påhittade byn Svartby. Om dvärgar och troll och liknande. Lite sagan om ringen typ fast i låt format. Musiken är välspelad och bra. Jag är inte så inne på black metal så jag vet inte hur det ska låta. Det är väl som metal fast hårdare. Så om ni gillar liknande musik så tveka inte köp den på studs. Betyg: Två snygga troll i den kalla skogen av fem.

Mama kin: In teh city

Kategori: Allmänt

Då var det dags med en ny recention. Mama kin är ett band som kommer från sverige. Det är hårdrock som gäller när dom spelar. Dom spelar en rätt så bra hårdrock typ: Hellacopters, Backyard babies. Rätt så bra faktist om det nu görs bra sådan nu för tiden. Men jag gillar inte sången lite för distad för min smak. Eller så har sångaren en väldigt mörk röst. Låtararna är rätt så bra har ingen favorit direkt. Tycker att låtarna låter likadant. Så om ni gillar sleezer rock så gå och köp denna eller gå och se dom nu på fredag på Harry b james här i stockholm. Betyg: Tre kåta rockers brudar av fem.

All time Low: Nothing personal

Kategori: Allmänt

Det här bandet har jag aldrig hört förut. Fick den av Sound polution. Dom är från Maryland i Usa. Dom spelar poppunk av den mildaste graden. Välspelat och bra låtar. Sångaren sjungar väldigt bra en riktig smör sångare som får tonårs tjejerna att smälta. Jag tror dom är rätt så stora i Usa, men har aldrig hört talas om dom i Sverige. Men det är väl så att den här sorts musiken är inte så stor i vårat land. Det här är deras tredje skiva. Kanske deras genombrott i vårat land. Vi får väl se om dom blir dom nya Green day eller inte. Men om ni gillar denna sorts musik så gå och köp den i eran närmaste skivaffär. Eller beställ den på nätet tack. Betyg: Fyra skrikande tonårs tjejer av fem.

De lyckliga kompisarna: Hugos sång

Kategori: Allmänt

De lyckliga kompisarna har gjort comback. Det var inte igår man hörde ifrån dom. Jag lyssnade mycke på dom när jag var yngre. Sedan blev man äldre och började lyssna på annan musik. Den här ep cdn kom ut alldeles nyss. Det låter som dom gjorde då det det begav sig. Det är lite gamla minnen som bubblar upp och det är kul. Jag kom ihåg när jag såg dom i Fagersta vintern 93. Då var dom jätte bra tyckte jag. Men nu när jag lyssnar på detta alster så är det inte lika bra. Texterna handlar ungefär om samma töntiga saker som förut. Trall punk är en ut döende musik stil, men nu som har vaknat ring Räserbajs. Så alla ni som gillar dom eller gillade dom. Gå och köp och drick sprit och hålla käften tack.Betyg: två trallande punkare på hultsfreds camping av fem.

Tjena

Kategori: Allmänt

Fick även den här coola t-shirten. Undrar om man vågar gå runt med den man får ha den med knäppt jacka.

Snutjävel " Ett liv i panik"

Kategori: Allmänt

Den här singeln fick jag för några dagar sedan. Snutjävel är ett av dom coolaste namnen på ett punkband. Dom spelar punk på svenska riktigt bra asså. Singeln innehåller även ny version av Teddybears låt "Punkrocker". Men dom har döpt om den till "Punksvin" jätte bra version. Vad kan man säga mer om dom. Dom är från Falköping och har spelat i några år. Det är punk i Astakask anda. Det känns som jag är femton igen och sitter i mitt pojkrum och lyssnar på punk. Det är kul att man upptäcker denna musik konst ibland som man inte lyssnar på så ofta. Så jag tycker att ni ska gå och köpa detta alster. punk forever. Betyg: Fyra punksvin av fem tack.

Broder daniel

Kategori: Allmänt

Jag såg precis Broder daniel forever på svt play. Det är en en dokumentär om bd. Det handlar mest om deras avskeds spelning på Way out west förra året i Augusti. Jag var där men drog efter två låtar för att jag ville se mina polare i Henry fiats open sore spela. Det är en lite sorglig film men bra. Jag har aldrig varit ett stort fan av dom, men alltid tyckt att dom har varit ok och respekterat dom. Jag har aldrig riktigt förståt hur stora dom var och så. Men när biljetterna till Way out west förra året sålde slut dagarna innan så förståg jag. Dom har alltid gått sin egen väg och det gillar jag(Mer sånt i dagens musik sverige), gjort vad dom har velat. Dom har aldrig sålt ut sig. Det är som Henrik berggren säger i filmen vi har alltid varit vinnare men ingen har förståt det. Det är coolt tycker jag. Jag tycker det är kul att tonårs tjejer står och gråter när dom spelar. Det är lite Beatles varning på det. Det var synd att dom la av för Sverige behöver ett sådant band som vilsna tonåringar kan se upp till, och känna att dom är som oss. För det var precis just det dom var som oss alla andra missförståda och vilsna små själar. Som spelade musik för dom som ville höra. och det verkar det finnas många som ville. Jag säger bara Broder daniel forever tack. Betyg: Fyra gråtande tonårs tjejer av fem möjliga.

Tjena

Kategori: Allmänt

Idag är det söndag. Nu är jag tillbaka i sthlm. Det var hårt att bygga en miniramp hela veckan. Nu vet man hur snickarna har det varje dag ohhhh. Så idag tänkte jag prata om min gamla favvo sångare Ozzy.Såg ett avsnitt av hans nya serie Osbournes reloaded på tv6. Jag fattade inte poängen med serien. I deras gamla serie Osbournes fick man ju följa familjen i vått och tort. Den här serien var helt kass inge bra bara dåligt. Dom ska visa att det finns galnare människor än dom själva. Lägg ner serien Ozzy och börja göra det du är bra på , att sjunga och göra musik. Så hoppas han satsar på musiken igen det är ju han iallafall bra på.

Floggin molly

Kategori: Allmänt

Tuffaste bandet just nu.Kom till sverige jag vill se er live snälla.

Tjena

Kategori: Allmänt

Tjena förlåt att jag inte har skrivit något på länge. Jag är i Örebro och bygger en miniramp. Så jag har jobbat typ 10h varje dag så jag har varit rätt så trött på kvällarna. Annars är det bra. Idag tänkte jag skriva om ett band som jag gillar rätt så mycket. Dom heter Flogging molly. Jag började lyssna på dom förra året när deras senaste skiva "Float" kom ut. Jag har alltid vetat vilka dom har varit pågrund av att en gammal skatare är med i bandet. Matt hensley heter han och spelar dragspel. Han var en av dom bästa på slutet av 80-talet och börjann av 90-talet. Sedan la han av och blev ett skiin. Efter att jag köpt deras senaste skiva. Så har jag köpt alla andra. Dom är bra alla deras skivor. Dom spelar någonslags irlänsk folkmusik punk jätte bra och mycke ösig musik. Så om ni inte har lyssnat på dom eller hört dom så börja köp deras skivor nu. Så nu ska jag gå och dusha av mig allt sågspån ha det bra så länge.