rockersbloggen

Ozzy osbourne

Kategori: Allmänt

Hallå Ozzy osbourne avslöjar på press konferansen inför monsters of rock i brasilien om black sabbaths planer. Det kommer bli en sista skiva och en avskeds turne 2016 säger han peace.
 

Satyricon Stockholm nalen 26/4

Kategori: Allmänt

Satyricon kommer från oslo och spelar black metall. Dom startade i början av 90-talet. Black metall startades i norge i början av 90-talet och var länge förknippat med satan och kyrkbränningar och så vidare. Nu för tiden så är det musiken som talar. Dom gick upp på nalens scen vid 2130. Jag har inte lyssnat på dom så mycket innan. Dom är ett av världens största band i denna genre. Jag tycker dom är tajta och väldigt brutala på scen. Musiken är stenhård men väldigt melodiös kan man säga. Mycke melodier fast det är så hårt. Det var fullt denna söndags kväll. Dom körde många klassiker och en del nya låtar en bra blandning. Musiken går från lungna partier till helt brutala med trummorna som går i 200. Dom kör sin grej på scen med mycke headbanging och så. Fast dom kastar inge blod liten besvikelse faktiskt. Det är en bra och underhållande konsert helt enkelt. Om ni gillar denna genre så är det bara att spana in dom peace. Betyg: Fyra jävulska toner av fem.

Bråvalla festivalen 2015 i norrköping

Kategori: Allmänt

Hardcore giganterna är klara för bråvalla. Refused släpper sin första skiva på 17 år den 26 juni samma dag så spelar dom på festivalen peace.
 

Udo stockholm fryshuset klubben 23/4

Kategori: Allmänt

Torsdag kväll kl:2050 gick han upp på scenen Udo. Han har haft sitt band i sedan mitten på 90-talet sedan han hoppade av Accept. Det var inte fullt men det var ok. Mest äldra personer och folk i min egen ålder. Jag har inte lysssnat så mycket på honom. Det mesta är bra. Han har bra musiker med sig som kan dra några solon om det behövs.Han spelade 80 minuter sedan gick dom av scenen. Extra numrena blev Accept låter till allas jubbel. Först "Metal heart" sen "I am a rebel" sedan bästa låten för kvällen. "Fast as a shark" bästa låten på hela kvällen. Den var så tajt och bra gjord. Sedan blev sista låten "Balls to the wall" bra genomförd. Han spelade nästan 2 timmar. Det var första gången jag såg honom live tyckte det var riktigt bra. Han kan ju fortfarande sjunga bra. Så jag rekomenderar att se dom live peace. Betyg: Fyra accepterade hajar av fem.
 

Millencolin "True brew"

Kategori: Allmänt

Millencolin örebros stolthet är tillbaka. Det är 7 år sedan deras senaste skiva kom "Machine 15". Så det är ett tag sedan. Fast grabbarna i Millencolin ligger aldrig på latsidan. Dom turnerar flitigt varje sommar. Detta är deras 8:e skiva i ordningen sedan debuten 1994. Jag tycker det är bra att det tagit så lång tid att hitta tillbaka till rötterna igen. Denna skiva låter mycke bra den bästa skivan sen 90-talet. Dom låter revansch sugna som födda på nytt efter 7 år. Jag blir glad av att dom fortfarande vill visa vem som regerar på skatepunk scenen efter 23 år i branchen så har dom erfarenhet. Varje låt övertygar från första till sista låten på skivan. Nikola och Mattias Erik och Larzon vet hur man gör en succe platta dom har gjort det förut. Dom är så bra musiker allihop och funkar så bra tillsmammans. Skivan växer bara mer och mer efter varje lyssning. Jag tror det är bra för bandet att dom har lite sidoprojekt Nikola har gjort några solo skivor och Mattias har sitt band Franky lee. Detta är årets bästa svenska platta helt klart. Skivan släpps 22 april så köp den då peace. Betyg: Fem riktiga björnkramar av fem.

Slash

Kategori: Allmänt

Slash kommer till Gröna lund 31 maj. Då får man se honom två gånger på en vecka först grönan sen srf veckan efter peace.

Twisted sisters

Kategori: Allmänt

Twisted sisters lägger ner efter nästan 40 år. Dom medelar på sin facebok sida att nästa år blir deras sista turne någonsin så då lär väl Sweden rock kontakta dom för ett sista besök 2016 peace.

Metallsvenskan 2015 29-30 maj

Kategori: Allmänt

Hallå där nu är spelschemat klart till Metallsvenskan i örebro 2015. Det ser mycket bra ut jag ska dit för första gången i sommar och jag kommer liveblogga som vanligt när jag är på festival peace.