rockersbloggen

Motörhead stora scen metallsvenskan 2015 30/5

Kategori: Allmänt

Motörhead med lemmy i spetsen gick upp på stora scen kl:2120.Dom började med "Shoot you in the back" sen fortsatta hitsen att flöda. Ett trumsola på 5 minuter så lemmy fick vila lite var bra. Man märkte att han var trött det var inte samma driv i musiken. Det är ju ett under att han fortfarande pallar lira efter ett hårt liv. Han börjar ju bli gammal. Dom spelade i 60 minuter och hitsen avlöste varandra. Dom körde inte dom bästat låtarna. Jag hade förväntat mig "Born to raise hell" och "Kill by death" men dom kom aldrig. Dom ger en vad man tål istället. Näst sista låten blev "Ace of spades" och alla jublade. Sedan gick dom av scen. Extra nummret blev låten "Overkill" den var kanon. Jag är lite besviken på att speltiden var så kort. Men vad ska man göra 60 minuter går snabbt. Jag är nöjd att sett dom för 5:e gången iallafall. Motörhead är alltid bra så är det bara. Detta var metallsvenkans höjd punkt. Det var rätt så mycket folk hela festivalen såg denna underbara konsert. Dom släpper ju ny skiva i augusti så då lär dom väl komma tillbaka till sverige hoppas det peace.Betyg: Fyra underbara bas riff av fem.

powerwolf metallsvenskan 2015 stora scen 30/5

Kategori:

Powerwolf äntrade stora scen 1530. Jag har aldrig sett dom förut.  Mycke bra konsert gjorde dom. Dom spelar tysk powermetal på hög nivå.  Det är inslag av lite opera i sången. Mycke mäktiga är dom. Sångaren är en show man också att få med sig publiken hela tiden. Jag blir glad när man ser ett band som man aldrig sett förut och blir överaskad.  Det är sånt man gillar som musikälskare.  Dom körde knappt en timma men det var perfekt. Så spana in dom mycke bra liveband peace. Betyg: Fyra kyrkliga toner av fem. 

Behemouth nemis scenen metallsvenskan 2015 29/5

Kategori:

Det polska black metall bandet Behemouth gick upp på näst största scenen vid 2230. Dom körde en liten ritual med lite eld innan dom började. Jag tycker dom körde många bra låtar. Högt tempo och väldigt hårt.  Det var rätt så mycket folk. Jag gillar verkligen och kolla på black metall det är något med att det är hemsk och läskigt. Dom körde knappt en timma riktigt bra och hårt var det. Dom spelar på sweden rock om en vecka så kolla in dom peace. Betyg Fyra onske fulla tankar av fem.

Raised fist metallsvenskan 2015 stora scen 29/5

Kategori:

Raised fist gick upp på stora scen kl:2340. Det var rätt så mycke folk typ hela festivalen. Dom spelar ju stenhård hardcore så tiden flyger i väg. Dom blandar nytt och gamalt i en rasande fart. Nästan alla i bandet kör bar överkropp fast det är kallt ute. Dom är ju rätt så hårda. Dom spelar bara en timma lite kort men intensivt. Första gången jag såg dom helt ok spelning peace. Betyg:Fyra stenhårda metaller av fem.

Bråvalla festivalen 25-27 juni 2015

Kategori: Allmänt

Nu har bråvalla festivalen släppt spelschemat. Alla dagar ser mycke bra ut appen finns att ladda ner också bara att ladda ner den så har du spelschemat lätt tillgängligt eller så går ni in på deras hemsida peace.

sweden rock festival 2015

Kategori:

Hallå 9 dagar kvar till sweden rock kollade vädret det ser lovande ut hoppas det stämmer.  Festivalen är slutsåld sedan en vecka tillbaka så det kommer bli ös vi ses i vimlet peace. 

metallsvenskan 2015

Kategori:

Motörhead har ny speltid på lördagen dom börjar 2120 istället för 2340 blind guardian spelar då istället 

Richie ramone nalens bakficka 14/5

Kategori: Allmänt

Richie ramone och hans band gick upp på scenen efter kl:23. Richie ramone är mest känd som
trummis i ramones under åren 83-87. Han gjorde solo kariär för några år sedan. Han har en basist
och en gitarrist i bandet. Han spelar själv trummor och sjunger. Han kör många ramones klassiker så som "Somebody put somthing in my drink" och "Durango 95". Sedan går han fram och sjunger och då spelar en annan snubbe trummor. Han hoppar mellan att spela trummor och sjunga och att bara sjunga. Det blir lite hattigt fram och tillbaka. Hans egna låtar är lite sega och inte så bra. Dom flesta i publiken är ju där för att höra ramones låtar. Det är inte fullt i lokalen men helt och för att vara en torsdags kväll. Han kör typ halva setet ramones låtar och resten egna. Han avslutar med "Havana affair" och "Cretin hop". Han kör ca 90 minuter helt ok och publiken verkar gilla det dom ser. Slutligen så tycker jag det var så där blir lite konstigt att se en gammal ramones trummis live 
med ett eget band peace. Betyg: Två dåliga ramones kopior av fem.

Getaway rock festival 2015

Kategori: Allmänt

Nytt band släpp till Getaway. Turbonegra och Electric religions och så 8 lokala band från gävle speldagarna är också släppta ser riktigt bra ut peace.

Mötley crue

Kategori: Allmänt

Tommy lee avslöjar i kommande aftonbladet hårdrock att sweden rock spelningen den 5 juni inte blir sista i sverige. Vi kommer tillbaka i november hoppas det stämmer. Jag ska se dom dom sweden rock då har jag sätt dom 2 gånger. Vi får se var inne på deras hemsida och november har dom inget bokat så det blir nog en vända till i europa peace.
 

Richie ramone

Kategori: Allmänt

Hallå ramones gamla trummis Richie ramone kommer till sverige nästa vecka med sitt band. Han spelar på nalen stockholm 14 maj och rockbaren örebro 15 maj ses där peace.