rockersbloggen

Amon amarth "Jomsviking"

Kategori:

Idag blir det svensk Death metal. Amon amarth har släppt sitt nya skiva Jomsviking. Detta album är ett koncept album. Historien går från första låten till sista. Det är för nordiska  texter om vikingar. Detta är deras 10:e skiva i ordningen så dom är inte nya i gemet. Tycker skivan är bra roligt med ett koncept som går över hela skivan. Dom gillar den nordiska mytologin och har gjort en grej av det. Alla band har ju en grej som dom skriver om. Skivan finns ute nu så bara att inhandla. Betyg: Fyra vikinga skepp av fem.

Sweden rock festival 2016 8-11 juni

Kategori:

Nu har Sweden rock släppt spelschemat. Torsdagen ser ju helt klart bäst ut spelschemat finns på deras hemsida eller i appen peace 

Metallsvenskan 2016 2-4 juni

Kategori:

Idag släppte metallsvenskan nya band. Vad sägs om Danko Jones,Paradise Lost,Sparzanza,Saffire och deras hus band The kristet utseende. Sedan så meddelar dom att festivalen blir tre dagar istället för två. Så 2-4 juni är det som gäller i Örebro.

Bråvalla festivalen 2016 30 juni-2 juli

Kategori:

Bråvalla släpper tre nya artister: Flogging Molly, Sounds och Highasakite.Mycke bra släpp idag. Flogging Molly lirade på grönan för några år sedan jätte bra live. Tycker årets line-up ser lovande ut.

Thin lizzy till skogsröjet 4-6 augusti

Kategori:

skogsröjet presenterar stolt comebackande Thin Lizzy. Detta blir deras enda skandinavien spelning. Dom gör endas ett fåtal spelningar i europa för att fira att det var 40 år sedan "Jailbreak" släpptes. Så säkra eran biljett redan idag peace.

Sweden rock festival 2016 8-11 juni

Kategori:

Sista stora bandsläppet för Sweden rock. Det blev ett rätt så ljumet släpp. Inga stora band fast helt ok. Hawkwind, Mayhem, Steve vai, Gamma ray, Temperanch movement, Michael schenker fest, Rockklassiker allstars, Entombed ad, Symphony x mfl.Spelschemat släpps inom kort.

Michael monroe debaser strand 13/3

Kategori:

Michael monroe och sitt band gick upp på sen kl:2030. Han börjar ösa direkt. Han är över 50 men kör på som han är 20. Michael monroe har ju en bakgrund som heter duga. När Hanoi Rocks la ner i mitten på 80-talet så körde han på. Han släppte lite platter då på nittiotalet. Sedan återbildades Hanoi rocks. Sen körde dom det i några år och splitrades. Sedan 2012 så kör eget band. Han är rikigt bra på scen. Han är en van live människa. Ibland tar han upp munspelet och ibland saxen. Dom ķör i en timme sen går dom av scen. Sedan blir det extra nummer med dregen på gitarr då blir det sämre. Sista låt är en Heartbreakers låt mycke bra Peace. Betyg: Fyra Monroe av fem

Asta kask kägelbanan 11/3 2016

Kategori:

Asta kask bildaste i slutet av 70-talet. Sedan la dom ner 86. När jag började lyssna på punk i början av 90-talet så fanns dom inte. I början av 2000 talet så återbildades dom för lite spelningar och några skivor. Ikväll på kägelbanan så känns det som tiden ståt still sedan starten. Dom är nu allihopa över femtio år och rockar som 18 åringar. Det är typ fullt på stället. Dom blandar både gammalt och nytt från deras karriär. Dom kör låtar som "Psykisk instabil" " Tvn" mfl. Efter 50 minuter går dom av scen. Sedan blir det hela 5 extra nr. Dom avslutar med "Ringhals brinner" och "Vietnamn". Det var en mycket bra konsert. Dom levererar på hög nivå ikväll. Betyg: Fyra punkare av fem.

Djävulen möblerar om (cd)

Kategori:

Djävulen möblerar om är ett punkband från Stockholm. Dom har funnits i några år. Detta är deras debut skiva. Dom har släppt två eps innan. Tycker det är en bra skiva lite skitigt och tufft som det ska vara. Sångaren sjunger bra bra riv i sången. Jag har aldrig lyssnat på dom innan. Jag gillar när man får en skiva och blir positivt överaskad. Det är det som är så kul att recensera skivor. Skivan finns ute nu den finns både på vinyl och cd köp. Betyg: Fyra djävlar anamma av fem.

Whitesnake

Kategori:

80-tals hårdrockarna Whitesnake kommer till Sverige. Den 31 juli spelar dom i Furuviks parken och sen 1 augusti på gröna Lund peace.