rockersbloggen

No fun at all

Kategori: Allmänt

På lördag blir det punk för hela slanten i örebro. No fun att all lirar på strömpis.

Bad religion stora scen Gröna lund 10/8 2017

Kategori: Allmänt

Bad religion entrade scen prick  kl:20. Dom började med "American jesus" det tyckte jag var lite konstigt. Den låten brukar dom alltid avsluta med. Sedan kom hitsen i ett rasande tempo. Första halvtimmen så hade dom kört alla bra låtar. Sedan blev det sämre med blandade låtar. Jag tycker att det var lite dåligt ljud och det kändes inte så häftigt längre. Senast jag såg dom kändes det som en käftsmäll men inte ikväll. Dom har väl blivit trötta och gamla. Den mogna punken känns inte så aktuel längre. Snarare gammal och trött. Dom körde i ungefär 80 minuter sedan var det slut. Nästa gång dom kommer till sverige hoppas jag dom spelar på en festival  eller arena grönan är ingen bra plats för punk spelningar.  Betyg: Tre gamla surfpunkare av fem.

Biffy clyro stora scen Gröna lund 8/8 2017

Kategori: Allmänt

Biffy clyro går upp vid åtta på stora scen. Han har bar överkropp och en gitarr.  Det är han behöver. En del rockstjärnor måste ha en attityd det behöver inte han. Han överlever iallafall. Han lirar gurra och sjunger som en riktig man. Han utställning som en sjärna. Dom gör inge fel. Dom kör på sin gitarrr rock som inget hänt. Det blir inte bättre eller sämre det är bara bra. Lite minus är han kör samma setlist som förra året på bråvalla.  Det gör inget han kör sin  grej och bryr sig inte Tack . Betyg: Fyra hårda rockisar av fem.

Last in line skogsröjet 4/8 2017

Kategori: Allmänt

Last in line är Dios gamla band. Dom gick upp på stora scen vid 19. Dom lirar nästan bara Dio låtar och några egna. Det var rätt så mycket folk framför scenen.som sagt dom kör 4 egna låtar och resen Dio.  Det är ju rätt så bra. "Don't talk to strangers" kom som 4:e låt och direkt efter den "Holy diver" då blev det ös.Sen efter det så blev det inte mycket bättre. Sångaren sjunger inte direkt som dio men det spelar ingen roll det är kul att höra hans låtar. Sista två låtar blev "Rainbow in the dark" och "We rock" då blev bra igen sen var det slut. Efter 70 minuter så räckte det. Dom kändes mer som ett cover band än ett riktigt band det blir ju lätt så om man bara kör Dio låtar. Jag tycker konserten var helt ok men lite kort så var konserterna lite över lag på hela festivalen peace. Tre Dio låtar av fem.

Black star riders skogsröjet 5/8 2017

Kategori: Allmänt

Black star riders debut skiva kom 2013. Sedan dess så har dom släppt 3 st. Dom gick upp scenen 2245. Dom har kommit bort nästan helt från Thin lizzy och det är lite synd. Dom kör ju bara egna låtar live nu för tiden. Man får vänta enda till sjuende låten innan "Boys are back in town" kommer då blir det bra. Deras egna låtar är så där men Thin lizzy låtarna är bättre. Dom lirade i 65 minuter helt lagom. Sista låten blev "Whiskey in the jar" då blev det bra igen sen var det slut. Betyg: Två halv dana rockers av fem.

Saxon skogsröjet 5/8 2017

Kategori: Allmänt

Saxon gick upp på stora scen strax innan 24. Detta är andra gången jag såg dom denna sommar. I juni på sweden rock var senast. Dom låter ungefär lika som srf spelningen. Biff och dom andra i bandet kör på som vanligt.  Selisten är identisk med den dom körde senast. Saxon ger publiken vad dom förtjänar och inge mer. Dom lirar samma hits som vanligt. Det är mycke folk fast det ärduggregn  Saxon kommer aldrig lägga av att turnera i sverige för dom älskar oss och vi dem. "Crusader" och "Denim and leather" avslutar även denna kväll. Tycker dom lirade rätt så kort knappt 70 minuter det tycker jag är lite snålt av en headliner. Dom börjar ju bli gamla fast det märks inte. Biff blir bara gråhåriga men inte sämre på att underhålla oss rockers. Man kommer aldrig bli mätt på dom för det är alltid bra. Bra hårdrocksband kommer man alltid gilla peace. Betyg:Fyra stålhjul av fem.

D-a-d skogsröjet 4/8 2017

Kategori: Allmänt

Da-d gick upp på stora scen 2230 Dom körde en bra blandning av låtar. Dom är väldigt tajta och bra. Det känns som dom är väldigt samspelta. Det var mycket folk nästan hela festivalen. Folk vet ju att dom är ett bra band. Det är party när dom lirar. Mycke allsång från publiken. När dom kör "Sleeping my day away" då blir det party. Sista låten blir "Laugh n'a half" då blir man riktigt glad den är i världsklass. Det blir sista låten. Tycker att dom väldigt bra och sångaren sjunger bra och dom andra är också bra. Helt ok spelning dom körde i ca 75 minuter Betyg: Fyra danska dynamiter av fem.