rockersbloggen

Ksmb "Ond saga"

Kategori: Allmänt

Ksmb gjorde comeback sommaren 2015 på bråvalla. Det blev start skottet för dom. Nu 1 år och 8 månader senare släpper dom sin första platta på 23 år. Skivan har både snabba och lungna låtar. Dom sjunger om både sd och bilbränder i förorten. Dom har inte blivit bättre på senare år men man känner den tonårs fyllde hungern fortfarande. Dom har ett driv i låtarna som är svår att hitta i dagens musik. Skivan har både djupa dalar och höga berg. Det som grejen är så pusslar dom ihop det till slut. Ksmb låter intressant igen fast det var nästan 30 år sedan dom skiv debuterade. Vi får se hur länge denna comeback håller i sig. På 90-talet när dom kom tillbaka så var det 3 år. Denna gång det får vi se. Dom ska ut på turné i mars runt om i sverige det är alltid något. Skivan släpps idag så det är bara att inhandla. Betyg: Tre punk rävar av fem.

Horisont kägelbanan 17/2

Kategori: Allmänt

Ca 22 gick Göteborg bandet upp på scen. Dom började köra stenhårt direkt. Sedan fortsatte det i samma tempo. Det var rätt så mycket folk nästan fullsatt. Detta var förstagången jag såg dom och det var bra. Dom är väldigt tajta på att spela tillsammans. Dom körde både gamla och nya låtar i ett rasande tempo. Efter ungefär 80 minuter gick dom av scen. Sedan återvände dom till publikens jubel. Dom körde en till låt sedan var det slut. Om man gillar 70-tals hårdrock så gillar man detta. Dom är ute på turné nu så kolla in dom Peace. Betyg: Fyra riktiga rockare av fem.

Sweden rock festival 7-10 juni 201

Kategori: Allmänt

Nytt band släpp Saxon återvänder till sweden rock efter 4år. Mera klara band är Little steven. Steel panther, Carcass mfl peace.

Deep Purple

Kategori: Allmänt

Deep Purple kommer tillbaks till sverige 6 november är det som gäller och annexet är spelplatsen.

Black star riders "Heavy fire"

Kategori: Allmänt

Black star riders har släppt sin tredje platta. Det har gått fyra år sedan Thin lizzy beslutade sig att byta namn. Hur har det gått jo tre plattor senare har det väl gått bra för dom. Det var två år sedan dom släppte förra. Så vad ska man säga om 'Heavy fire" den låter inte bättre än dom senaste plattorna. Dom försöker fortfarande ha Thin lizzy soundet. Det börjar lysa igenom. Denna platta låter bara som att dom försöker fortsätta i samma spår men har kört fast. Det är inte så spännande längre. Skivan är inte bra alls det finns inga direkta hitlåtar före gående plattor har haft det. Jag vet inte vad som hänt kanske har dom tappat känslan. Om man ska vara ett stort rock band så måste man leverera på varje platta. Denna gång så har dom misslyckats. Det går inte hur länge som helst att leva på sina gamla meriter. Skivan släpps idag Peace. Betyg: Två föredettingar av fem.

Slayer

Kategori: Allmänt

Slayer återvänder till gröna lund i sommar. Den 26 juni spelar dom på stora scen.