rockersbloggen

Danzig panorama 29/6 Bråvalla festivalen

Kategori: Allmänt

Världens hårdaste man Danzig gick upp på stora scen ca:20. Han var inte så bra i början men efter ett tag blev det suveränt.  När han körde "How the gods kill" så brakade allt lös. Jag säger bara fy fan vad bra han var. Efter det så körde han tre till låtar från den plattan. Om man aldrig sett gud så uppenbara han sig igår i Danzig. Det var inte så mycket folk i början men efter ett tag var det fullt. Han gjorde en så bra insats igår att det inte går att förklara. Han har sjungit i över 20 år och sjunger fortfarande som han var 20 år. Han verkar bara åldras på ytan men inte i det inre. Detta var tredje gången jag såg honom och det var nog den bästa. Sista låten blev "Long way back from hell" helt sanslöst att avsluta med den klassiska låten. 2017 årgång av Danzig är en av dom bättre på flera år. Må han aldrig lägga av. Betyg: 4 stenhårda knytnävar av fem.

System of down panorama 28/6 Bråvalla festivalen 2017

Kategori: Allmänt

Kl:2230 äntrade system scenen. Dom öste på med hits redan från början. Det var mycket folk typ 15000. Detta var första gången jag såg dom jag blev  riktigt imponerad. Det var sådant röj från dom och publiken. Man vet när man ser ett riktigt bra band man får gåshud. Denna kväll fick jag det och det är inte ofta det händer.Det är proffsigt enda ut i figerspetsarna på band medlemmarna. Serj han sjunger som en gud.Dom avslutade med en riktigt bra låt. Efter 90 minuter var det över och det var helt perfekt avslut på första kvällen här på bråvalla peace. Betyg: Fyra krossade system av fem.

Slayer Gröna lund 26/6 2017

Kategori: Allmänt

Efter fyra år är dom tillbaka på grönas Tivoli.  Det var bara ett år sedan jag såg dom senast. Då var sweden rock skådeplatsen. Tycker dom inte var bättre ikväll än vad dom brukar vara. Det känns mognare på något sett. Man blir själv äldre och dom med. Dom kör nästan samma setlist år efter år men vad spelar det för roll. Folk vill ju höra en blandning av nytt och gammalt. Det var rätt så mycket folk denna ruskiga måndags kväll typ 10000. Var dom än lirar så kommer folk dit. Dom vet om att dom får en bra kväll av ett av världens bästa trashmetal band.Dom avslutar som vanligt med "Raining blood"och "Angel of death". Varje gång man ser dom så blir man inte imponerad man blir bara stolt att dom fortfarande kan leverera en bra show. Slayer kommer aldrig lägga av så är det med det. Betyg: Fyra dräpare av fem.

Scorpions Festival stage 9/6 sweden rock festival 2017

Kategori: Allmänt

Scorpions gick upp på festival stage strax efter tio. Dom började inget vidare med några halvdåliga låtar. Det blev inte mycket bättre under första halvtimmen. Mikkey dee han var taggad bakom trummorna.Tyckte dom körde många låtar man inte kände igen och det blir lite tråkigt. Det kändes  som dom inte hade så mycket energi att ge allt. Det tog till elfte låten "Wind of change" innan  det blev något drag. Sen blev det trumsolo sen gick dom av scen. Dom avslutade med "Rock you like a hurricane" Då blev det äntligen drag. Då var det redan försent. Tror det var många med mig som var lite besvikna över deras insats. Det kanske är så att 2017 års uupplaga inte är den bästa.Dom la ju av officiellt för 5 år sedan men så blev det inte. Det kanske var då dom hade glöden men tyvärr den fattades ikväll. Betyg: Två fallna stjärnor av fem.

Saxon rock stage 10/6 sweden rock festival 2017

Kategori: Allmänt

Saxon med biff byford  i spetsen gick upp på rock stage runt kl:2030. Dom körde på som vanligt. Dom blandar klassiker med nya låtar. Dom kör på inget har hänt sedan 80-talet. Nästan samma låtar och samma energi. Det känns som tiden stått still sedan jag såg dom sist. Det var getaway för två års sen.Dom verkar inte åldras eller bli sämre. Känns som dom blir tightare för varje år. Saxon är som motörhead dom kommer fortsätta tills någon dör.Det är vi glada för för annars kommer hårdrocken bli mindre intressant.Det var väldigt mycket folk nästan hela festivalen. Ingen var missnöjd att se dom denna sköna sommar kväll. Dom körde var enda hit och dom gjort. Detta var 5:e gången jag såg dom på 6 år.Dom avslutade med "Crusader" och "Denim and leather" precis som det ska vara. Betyg: Fyra och en halv perfekt biff.

Stacie Collins 4 sounde stage 8/6 sweden rock festival 2017

Kategori: Allmänt

Stacie Collins gick upp 4 sounde stage först på torsdagen 1130. Hon spelar sydstads  rock av högsta kvalitet. Hon sjunger och spelar  munspel i en rasande fart. Det små regnar men det bryr sig inte publik eller hon om. Hon är rätt så imponerad  av att det kommit så mycket folk så tidigt. Hon avlöser hit efter hit.  Hon spelar bara i 45 minuter men det räcker. Bästa låten är hennes hit "Hey mister" Detta var andra gången på några år hon spelade på srf. Hon lovade att komma tillbaka då kanske det blir en större scen. Detta var en av höjdpunkterna på srf i år. Riktigt bra var hon super proffsig och grym.Betyg: Fyra sydstatare av fem.

Doros warlock 8/6 festival stage sweden rock festival 2017

Kategori: Allmänt

Doro gick upp största scenen efter fyra på torsdags eftermiddagen. Det var fullt med folk framför scen. Detta var en special spelning för Warlocks skiva "Trump of agony" som släpptes 89. Hela skivan kördes från början till slutet.  Hon sjunger väldigt bra och musiken är i världsklass. Hon är riktigt proffsig. "All we are" var höjdpunkten på konserten. Hon och bandet lirade i ungefär 75 minuter sedan var det över riktigt bra konsert. Betyg: Fyra riktiga kanoner av fem.

Sweden rock festival 2017 7-10 juni

Kategori: Allmänt

Om två dagar börjar festivalen så här ser vädret ut i veckan på festivalen.