rockersbloggen

Sweden rock festival 2017 7-10 juni

Kategori: Allmänt

Nu har Sweden rock släppt spelschemat. Jag tycker det ser helt ok ut värsta krocken blev venom och saxon samma tid olika scener peace.

Bråvalla festivalen 28 juni- 1 juli 2017

Kategori: Allmänt

Bråvalla släppte idag Danzig till sommarens festival. Det är 25 år sedan han släppte "How the gods kill" så det firas i sommar. Så detta kommer bli en exklusiv Sverige konsert den enda i sommar. Dark funeral och Mastodon mfl är också klara.

Sweden rock festival 2017 7-10 juni

Kategori: Allmänt

Sista släppet till sweden rock 2017. De sista åtta banden: Rival sons, Edguy, Thunder, Treat, The haunted, Nifelheim, Heavy tiger och Rockklassiker allstars. Så nu är alla band släppte. Så nu får dom jobba ihop spelschemat och det tar väl några dagar hoppas vi ses där nere Peace.

Heavy tiger "Glitter"

Kategori: Allmänt

Fredags recensionerna har blivit en tradition här på bloggen. Idag så är det dags för Heavy tiger. Denna skiva är deras andra i ordningen av tjejtrion. Jag tycker att denna platta låter lite bättre än förra. Dom har ju varit ute mycket och lirat då får man lite mer kött på benen. Det låter tajt och bra. Gruppen består bara av tjejer och det är lite ballt. Skivan är både tuff och bra. Det är många låtar som är bra och knappt någon som är dålig. Den är helt lysande. Bra genom tänkt och bra producerad. Denna skiva kanske tar tjejerna till nästa nivå i karriären. Skivan heter Glitter och det passar in bra på hur dom låter. Det glittrar verkligen om dom. Skivan släpps idag så köp Peace. Betyg: Fyra mycket tunga tigrar av fem.

Skogröjet 3-5 augusti 2017

Kategori: Allmänt

Nytt band släpp till skogröjet. Dios gamla band medlemmar har ett band som heter Last in line och dom är klara. Så det utlovas bara dio låtar det kan bli grymt. Line-upen hittills ser riktigt bra ut Peace.

Biffy clyro kommer till gröna lund

Kategori: Allmänt

Den 8/8 lirar Biffy clyro på gröna lunds stora scen. Det kommer bli en fullspäckad sommar på grönan. Vad sägs och Slayer,Flogging molly,Elton John, Alice cooper, Megadeth,Magnus uggla. Patti smith ,The hives,Dad och Bad religion kommer bli svårt att hinna se alla Peace.

Greg graffin "Millport"

Kategori: Allmänt

Sångaren i punkbandet Bad religion har släppt en ny solo platta. Det låter inte så mycket punk om den. Musiken är lugn gitarr rock typ folkmusik. Han spelar gitarr och sjunger. Skivan låter helt ok det är inge direkt drag men den bra. Senaste soloplattan kom 2006 så det är ett tag sedan. Han gör det han ska göra och det låter bra. Han har ju en bra röst fast jag tycker den passar bättre med punk and med rock. Folk som gillar han kommer nog köpa den iallafall. Han är ju känd i Bad religion och inte som solo sångare. Så detta är ju bara en liten avstickare från bandet den släpps idag så köp. Betyg: Tre starka solar av fem.

Danko jones "Wild cat"

Kategori: Allmänt

Ny platta med Kanadas stolthet danko jones. Det var ca två år sedan senaste plattan kom. Man känner att det går lite snabbt mellan plattorna. Jag tycker att det hörs på låtarna att det låter som förra fast lite sämre. Han är ju väldigt produktiv släpper skiva turnerar släpper en ny och samma sak igen. Detta är hans 10:e skiva sedan 96. Så han har ju liggat i. Han har ju ett svenskt skivbolag så han är ju här och lirar stup i kvarten. Denna vår är inget undantag. Först lirar han i sälen i slutet av april och sen på bandit båten två veckor senare. Om man vill bli stor och berömd så måste man ligga i. Skivan innehåller 11 spår och jag tycker det är lite segt i början. Ungefär i mitten så börjar den blomstra ut. Skivan släpps idag så då vet ni vad ni ska göra. Betyg: Tre vilda katter av fem.

Sweden rock festival 2017 7-10 juni

Kategori: Allmänt

Legendariska hårdrocks bandet Ratt är klara för sweden rock. Mustasch är också klara och några till.

Sweden rock festival 2017 7-10 juni

Kategori: Allmänt

För 12:e året i rad så så blir det nemis band på Sweden rock. Alla banden lirar på torsdagen den 8:e på rockklassiker scenen.