rockersbloggen

The professionals "What in the world"

Kategori: Allmänt

The professionals startade 1979 av Paul cook och Steve jones från Sex pistols. Bandet la av 1982. Nu 2017 är dom tillbaka med en ny platta. Steve jones är inte med längre men det är Paul cook. Musiken är punkrock fast inte så hård lite mer rockigare. Dom låter väldigt professionella som namnet. Bra sång och bra musik helt enkelt. Det låter bra det svänger. Plattan har tio låtar och alla är helt ok. Tycker att plattan är bra rakt igenom. Det är trevligt att gamla band kan göra comeback så där efter 35 år efter dom lagt av och leverera en bra platta. Skivan släpps idag peace. Betyg: Tre punk rävar av fem

Skogsröjet 2018 3-4 augusti

Kategori: Allmänt

Skogsröjet har presenterat dom första banden till 2018. Dokken,Quireboys,Freedom call och Evergrey och biljetterna är släppta.

Satyricon klubben/fryshuset Stockholm 21/10 2017

Kategori: Allmänt

Klockan 2115 gick dom upp på scen. Satyricon började med titel låten från nya skivan. Sedan bar det av i en salig blandning. Norsk black metal är den bästa. Satyricons black metal är lite lugnare och hårdare än en del annan. Dom är ju grundarna som alla andra band vill låta som. Så då är det ett exemplariskt  att se dom över 20 år efter att dom startade. Satyr sångaren sjunger som satan själv. Dom andra i bandet gör detsamma. Det är väldigt mycket folk slutsålt denna kväll. Det blir aldrig dåligt eller tråkigt det bara är brs hela tiden. Jag såg dom på nalen för något år sedan och då var det lysande. Denna lördags kväll så är det inte sämre direkt. Efter en och en halv timme går dom av scenen. Sedan följer tre extra nummer. Sista låten blir deras klassiker "King" mycket bra låt. Sedan är det slut. Detta var en bra lektion i metal dom var ju suveräna. Dom är ett bra live band och dom bjuder på sig själva. Man hade en bra känsla i kroppen när man gick därifrån man lär väl se dom igen i framtiden. Betyg: Fyra svarta metaller av fem.

Metallsvenskan 2018 15-16 juni

Kategori: Allmänt

Metallsvenskan gör comeback efter att dom la ner den för 1 år sedan. Istället för Örebro som det var förut så ska den vara i norrköping. Det kommer vara samma koncept som förut. Första band släpp sker på torsdag kl:10 och biljetterna släpps då också.

Rolling Stones friends arena 12/10

Kategori: Allmänt

Rolling Stones entrade scen ca: 21:00. Dom började med "Sympathy for the devil" och "It's only Rock'n'roll but i like it". Sedan flöt hitsen på i ett rasande tempo. Dom var inte så bra i början men dom kom igång. Mick jagger springer runt som en tonåring fast han är över 70. Han har sådan energi förstår inte hur. Det är kul dom verkar gilla att stå på scen. Man förstår knappt att dom har lirat i hop i över 50 år. Dom är världens äldsta band. När "Paint it black" kom då kändes det som arena taket skulle lyfta så bra var den vilket ös. Bästa låten för kvällen. Efter det så blev det riktigt bra. Dom blev unga igen kan man säga. När "Start me up" kom då blev det värsta öset. Sista låten blev "Jumping jack flash" bästa låten för kvällen. Sedan gick dom av scen och kom tillbaka och körde "Gimme shelter" och "(I can't get no) Satisfaction". Sedan var det slut dom flesta av dom 55000 var nöjda och jag med. Helt säkert så kommer dom tillbaka om något år dom verkar inte vilja lägga av än känns det som peace. Betyg. Fyra hårda tungor av fem.

The Hawkins "Aint Rock'n'roll"

Kategori: Allmänt

Rock'n'roll har funnits sedan början av 50-talet. Nu 2017 så lever den fortfarande i högsta grad. Arboga grabbarna i Hawkins visar att den är skitig levande och tuff. Dom har skapat ett album som ligger i absoluta världsklass. Allt stämmer och låtarna är rena mästerverk. Jag har lyssnat på skivan några gånger och alla låtar är bra. Sången,trummorna,basen och gitarren allt låter bra. Detta alster känns inte som en debut platta det känns ner som en klassiker. Jag tror inte grabbarna själv förstår vad dom har gjort. Man blir riktigt glad av musiken. Rock'n'rollen kommer aldrig att dö den kommer leva för evigt. Det motbevisas hela tiden när det föds nya klassiker år efter år. Hawkins har verkligen satt Arboga på kartan efter denna dunder debut. Skivan släpps idag så det är bara att köpa. Betyg: Fyra rockklassiker av fem.