rockersbloggen

Hellacopters riche 19/12 2018

Kategori: Allmänt

Hellacopters klev upp på riche minimala scen kl:22. Detta var en gratis spelning på den kända krogen vid Stureplan. Dom hade lagt ut på sociala medier att dom skulle spela gratis. Det var knökfullt helt fullt. Dom var verkligen på spelhumör dom körde hit efter hit. Låtar dom körde var "Toys and flavor, Hopeless case of a kid in denial, I'm in the band, By the grace of god" mm. Dom brukar aldrig köra så mycket ny låtar kan man säga. Dom lirade ju bara i en timme så då körde dom shiten ur varje riff. Publiken var helt galna när varje låt kom. Sista låten blev "Gotta get some action now" sen gick dom av scen. Spelningen var riktigt bra en timme räcker om man får dom bästa låtarna. När man gick därifrån så var man glad god jul. Betyg:Fyra tunga riff av fem. 

Sweden rock festival 5-8 juni 2019

Kategori: Allmänt

Slayer kommer tillbaka till Sverige. Dom är klara för sweden rock så förra veckans spelning blev inte den sista och så släppte dom 11 band till till festivalen. 

Slayer hovet Stockholm 5/12 2018

Kategori: Allmänt


Gitarristen Jeff henneman dog plötsligt sommaren 2013 men inte la Slayer av för det. Nä dom har fortsatt i samma tempo som vanligt. Denna turné är deras sista säger dom iallafall. Efter 37 år är det slut. Kl:2120 går dom upp på hovets scen. Inför slutsålda läktare och publikens jubel. Dom börjar i 180 och blandar både gamla hits med nya låtar. Det låter riktigt bra dom är taggade och publiken också. Det sprutar upp eld på scen hela tiden det känns som dom har tänkt att elda upp hela arenan. Kerry King öser så hårt på gitarren och sångaren sjunger som en gud. Så här bra som dom är ikväll har dom nog aldrig varit. Förra sommaren när dom lirade på grönan så var det inte samma ös. Dom känns som dom vill ge allt för en sista gång och det gillar publiken och jag. Arenan står kvar och efter 70 minuter går dom av scenen men är lika snabbt tillbaka. Då blir det extra nummer med klassikerna "South of heven, Raining blood, Chemical warfare och Angel of death" då eldaste det så mycket att hela scenen står i brand vilket ös. I sista låten "Angel of death så hyllar dom Jeff henneman med bakdroppen. Sen går Kerry king av scenen med resten av bandet  för sista gången någonsin i Sverige Dom körde hela 19 låtar ikväll det är imponerande och alla var bra. Vi får se om det här var sista gången dom lirade i Sverige eller inte det står inte skrivit i sten än men vi som lever får se. Betyg: Fyra brutala eldar av fem. 

Lollapolloza 28-29 juni 2019

Kategori: Allmänt

Första banden klara för nya Stockholms festivalen. Foo fighters är en av headlinerna sen Hives, Halestorm, Greta van fleet och Hellacopters är väl det som är något att ha hittills.