rockersbloggen

prophets of Rage gröna lund 26/6 2018

Kategori: Allmänt

Prophets of Rage är en supergrupp bestående av medlemmar från Rage aganist the machine, Audioslave,public enemy och cypress hill.  Dom släppte sin debut skiva i höstas. Så dom kör låtar från alla grupper som medlemmarna kommer ifrån. Jag såg dom förra sommaren på Bråvalla då körde dom mer Rage låtar. Nu var det blandat mer med egna låtar och covers från sig själva. Tycker dom är väldigt tajta tillsammans. Det var inte så mycket folk halvfullt typ. Det var ett riktigt ös. Sångaren sjunger riktigt bra och är väldigt igång. Dom körde 19 låtar på 95 minuter sedan var det slut. Sista låten blev "Killing in the name" . Riktigt bra avslutning på en mycket bra spelning. Betyg:Fyra riktigt hårda kängor av fem.

Sweden rock festival 2019

Kategori: Allmänt

Nu har Sweden rock festival släppt datumen till 2019. 5-8 juni är det som gäller ses där.

Ozzy osbourne festival stage 8/6 Sweden rock 2018

Kategori: Allmänt

The Prince of darkness entrade festival stage ca 2215. Han körde igång med "Bark att the moon" . Hitsen avlöstes i ett bra tempo men Ozzy hängde inte riktigt med. Han var kraftlös dålig helt enkelt. Det kändes som han ville att konserten ska gå undan så han kunde få sova. Det var inget fel val av låtar det var valet av Ozzy som sångare. När han var på Sweden rock med Black Sabbath 2014 så sjung han som en gud men idag är han ljusår från sitt forna jag. Efter 9 låtar gick han av scen och han lät Zack wyld onanera på sin gitarr i nästan 15 minuter. Då började folk gå där ifrån sedan blev något medley med några låtar och Zack wyld fortsatte att förstöra låtarna. Sedan blev det trumsolo sedan var det sluttampen. Sedan körde han "Shoot in the dark" och "Crazy train" sen var det äntligen över trodde man. Han kom tillbaka och körde "Mamma i'm coming home" och "Paranoid" sen var det slut. Det var tragiskt och sorgligt att se.  Detta var nog sista gången man såg han tror jag när man knappt kan genomföra en konsert på 90 minuter då är det nog dags att lägga av. Betyg en in kastad handduk av fem.

Turbonegro rock stage 8/6 Sweden rock 2018

Kategori: Allmänt

Farmeren, gränspolisen och sångaren euroboy gick upp på scen 1730. Dom öste på redan från start det var ett riktigt ös. Dom blandar sin punk rockiga musik med lite tuffa toner. Dom blandar både nytt och gammalt. Det tycker jag är bra. Publiken var med på noterna det var väldigt mycket folk. När dom körde "All my friends are dead" då blev det sådant ös. Efter det så var spelningen så bra. Jag har sett dom på en gång innan och då var det också bra. Efter en timma så gick dom av scen. Dom kom tillbaka efter någon minut. Då körde dom två låtar sista låten blev "I got erection"  så jävla bra avslutning. Dom körde 75 minuter och det fanns ingen dålig sekund. Detta var en av dom bästa konserten på fredagen. Betyg: Fyra djävulskt hårda av fem.

Dark funeral 4sound stage 8/6 Sweden rock 2018

Kategori: Allmänt


Dark funeral spelade på eftermiddagen denna dag. 1600 är väldigt tidigt för dom. Har sett dom två gånger innan då har dom lirat på natten eller sen kväll. Deras teatersminkade ansikten ser ut som tvättbjörnar i dagsljus. Musiken är den samma väldigt hårt och snabbt. Dom har eld som sprutar upp då och det ser tufft ut i dagsljuset. Dom kör det vanliga öset och dom vanliga låtarna inga överraskningar denna eftermiddag. Så nästa gång dom lirar får det bli på kvällen annars funkar inte deras scen show som så är bra. Tre ljusrädda tvättbjörnar av fem.

Graveyard rock stage 8/6 Sweden rock 2018

Kategori: Allmänt

Göteborgarna i Graveyard gick upp på rock stage vid 1430 på fredags eftermiddagen. Dom börjar med en ny låt sedan är det en salig blandning av nytt och gammalt det är helt ok inte världsklass. Jag har sett dom två gånger innan fast på Bråvalla fast då var det dugg regn. Men idag var det strålande sol. Det var mycket folk denna eftermiddag. Dom vet hur man uppträder på scen och hur man underhåller en publik dom spelade i över en timme sedan var det slut. Helt ok konsert fast inte bäst. Betyg: Tre gravar av fem.

Iron maiden festival stage 7/6 Sweden rock 2018

Kategori: Allmänt

Flygplanet och låten "Aces high" så börjar Iron maiden sin första konsert på Sweden rock. Sedan rullar det exakt samma setlist och produktion som på tele2 arena i fredags. Fast ikväll är det helt perfekt. Förstår inte hur det kan vara så perfekt. Alla är där av dom 35000 som köpt biljetter det är ös från start till mål. Om maiden hade varit ett fotbollslag så hade dom vunnit med 10-0 varje match. Bruce dickinson sjunger helt perfekt allting sitter. Dom andra fem medlemmarna sköter sig också exemplariskt. Efter 1 1/2 timme går dom av scen sedan blir samma extra nummer som sist. Sista låten blev "Run to the Hills" sen tack och godnatt. Så var man lika nöjd som förra fredagen när man gick därifrån weldone. Betyg : Fyra och en halv perfektion av fem.

Body count Sweden stage sweden rock festival 7/6 2018

Kategori: Allmänt

Ice-t och grabbarna i Body count kom upp på scen exakt klockan:20. Det var inte så mycket folk men det vara bara skönt. Dom igång i ett högt tempo. Dom är riktigt tajta och Ice-t sjunger som en gud. Allt är helt perfekt inget att klaga på. Dom blandar både nytt och gammalt material. Efter 75 minuter är det slut. Bästa låter var "Cop killer" såklart. Jag har aldrig sett dom live det var som en att man fått en käftsmäll" när man gick där ifrån. Dom har ju hållit på sedan början av 90-talet och dom har ju inte blivit sämre med åren direkt. Dom har ju bara blivit bättre. Dom kör inga extra nummer bara rakt inge sjafs. Det är dom för hårda för peace. Betyg :Fyra pistol skott av fem.Brian downeys live and dangerous 6/6 4sound stage Sweden rock 2018

Kategori: Allmänt

Dom gick upp 4sound stage efter 17 på onsdags eftermiddagen. Gamla thin lizzy trummisens band. Dom spelade bara låtar från liveskivan med samma namn. Dom var riktigt bra dom körde bara hits kan man säga. Sångaren lät och såg ut som Phil lynott  Dom körde inte än dålig låt på 70 minuter. Det var väldigt mycket folk riktigt ös. Så när dom var klara så gick man därifrån med bra känsla. Betyg: Fyra rockrävar av fem.


Iron maiden tele2 Arena Stockholm 1/6 20018

Kategori: Allmänt


Iron maiden öppnade med sin spelning på ett fullsatt tele2 Arena med "Aces high". Med ett plan över scen så var det bra ös sedan fortsatte hitsen flöda. Dom verkar vara i toppform Bruce sjunger riktigt bra. Han byter kläder efter varje låt i gammal Madonna stil. Det är något med maiden dom är nästan alltid bra live. Efter att kört ett par bra låtar så kommer det ett segt partie med lite ovanliga låtar i mitten på konserten. Det var bra så man insåg hur bra dom är. Dom kan köra vilka låtar dom vill publiken är med iallafall. Tionde låten blev "Fear of the dark" då blev det allsång och ett bra ös. Tycker att den låten är deras bästa så jävla bra. Den följdes upp av "Numbers of the beast" och "Iron maiden" sedan gick dom av scenen. Dom kom tillbaka efter några minuter med extra nummer. Det blev i ordning "The evil that man do","Hallowed be thy name" och sista låten för kvällen blev "Run to the hills" sen var det slut. Jag tycker att det var bra rakt igenom. På torsdag lirar dom på Sweden rock hoppas deras form håller i sig tills dess för då ska jag se dom igen peace. Betyg: Fyra mörk rädda eddie av fem.