rockersbloggen

Hellacopters lollapalooza park stage 28/6 2019

Kategori: Allmänt

Hellacopters gick upp på näst största scen vi kl:2115. Dom öppnade med "Hopeless case of a kid denial . Sedan haglade hitsen i ett rasande tempo. Det var rätt så mycket folk och bara riktiga rockers. Jag tycker dom blir bättre och bättre för varje år. Det är som ett bra rödvin. Jag tycker dom har hittat tillbaka till sin storhets tid. Dom lirar i ungerfär en timme innan dom går av scen. Dom kommer tillbaka och kör två extra nummer sedan är det slut. Jag har sett dom många gånger genom ¨åren och detta var deras bästa show hittils. Bästa låten ikväll var "By the grace of god". Nu får man se hur länge till denna comeback håller i sig. Det är fjärde året dom köri rad nu och hoppas dom kör i många år till peace.. Betyg: Fyra årgångs vin av fem.

Skogsröjet 2019 1-3 augusti

Kategori: Allmänt

Skogsröjet har släppt spelschemat. Jag tycker båda dagarna ser bra ut vi kanske ses i vimlet. 

Saxon sweden rock festival 8 juni 2019 festival stage

Kategori: Allmänt

""saxon lirar vartannat eller var tredje år på sweden rock. Jag har sett dom 7 gånger sammanlagt. Detta var 4:e på festivalen men första gången på festival stage. Dom dundrade igång med "Wheels of Steel" en bra låt att köra igång med. Det var lite halv tomt men kanske berodde på att dom lirade på stora scen. Tycker dom passar bättre på rock stage. Så till konserten tyckte det var lite segt ett tag sen kom det igång. Kändes som dom inte var 100. Jag har ju sett dom så många gånger så jag vet att det brukar komma igång. Dom körde 19 låtar och körde både hits i mitten och i slutet. Annars brukar dom samla alla hits i slutet. Denna gång så hade dom 90 minuters speltid det brukar dom inte ha. Dom utnyttjade tiden till fullo. Sista låten blev den bästa "Princess of the night'. Sen var det slut. Denna konsert var inte deras bästa och inte sämsta heller men ok. Jag tror inte detta var sista gången jag såg dom tack biff. Betyg: Tre stål hjul av fem. 

Kiss sweden rock festival 2019 7 juni festival stage

Kategori: Allmänt

Första gången jag såg kiss var på "Crazy crazy nights" turnén på hovet 87. Jag var 10 år och blev besviken på att dom inte hade smink. Ikväll skulle jag blivit glad om paul stanley hade sjungit som då. Dom öppnade med "Detroit rock city  och det är så mycket bomber och eld redan från början att det är nästan obehagligt. Dom måste göra något för att överrösta Pauls kraxande till sång. Senast dom var srf så var det pinsamt dåligt och jag tyckte det var lika dåligt denna gång. Dom kör alla kända låtar det är inte där felet ligger det är falskheten att dom måste dölja att dom sjunger dåligt med förinspelad sång och bomber och annat shit för sin publik. Tycker det är taskigt att inte kunna visa vilka dom är. Förra gången var det dåligt ikväll så var det pinsamt så man blir ledsen och arg. Det skulle nästan va förbjudet att spela om man inte kan. Dom körde typ 20 låtar och det var bra men hur många var bra utförde knappt ingen. "Beth" var väl bäst då släpp man höra förinspelad sång iallafall. Hoppas dom lägger ner efter denna turné så man slipper se dom igen eller byt ut medlemmarna peace. Betyg: En rökbomb av fem. 


Sir reg sweden rock festival 6 juni 2019 4sound stage

Kategori: Allmänt

Sir reg är det irländskt rockband från Köping. Detta var första gången jag såg dom. Det låter riktigt bra bra ös och bra sång. Dom spelade på eftermiddagen 16-17. Helt perfekt tid det var ok med folk. Dom låter lite som flogging Molly och det är ju bra. Detta var en positiv överraskning helt ok tack. Betyg:Tre irländare av fem. 

Zz top sweden rock festival 7 juni 2019 festival stage.

Kategori: Allmänt

Med Billy gibbons i spetsen så gick dom upp på festival stage kl:1845. Solen håll på att gå ner. Dom började med "Got me under pressure" det var en suverän låt sen fortsatte dom med sin bluesrock. Dom är väldigt tajta tillsammans dom skäggiga jänkarna. Detta är deras 50 års turné så dom har en del rutin. Sen fortsätte låtarna att glida fram 5:e låt blev deras bästa låt "Gimme all Your livin" då blev man glad. Det var väldigt mycket folk framför stora scen. Man blev ju rörd  av att dom var så bra. Sedan fortsatte hitsen att gunga fram. Dom spelade i 80 minuter ungefär helt lagom. Sista låtarna blev "Sharp dressed man, Legs, Le grunge och Tush det blev en bra avslutning. Man gick därifrån med ett leende på läpparna tack. Betyg:Fyra riktiga gubbrockare av fem. 


Tenacious d sweden rock festival 6 juni 2019 rock stage

Kategori: Allmänt

Jack black och dom andra i bandet gick upp på scen 2050. Dom körde på i ett riktigt högt tempo från början. Hitsen haglade det var helt fullt. Tycker det var konstigt att dom körde på näst största scen. Dom sjunger riktigt bra och har ett bra samman spel mellan dom båda sångarna. Man känner att dom är som två gamla kompisar som bara har kul. Publiken tyckte det var  kul också. Denna konsert var en bra markering hur man gör en perfekt show. Dom körde 17 låtar på knappt 90 minuter. Sista låten blev "Fuck her gently". Dom körde alla bra låtar och det är vad man vill höra. Betyg: Fyra gubb rockers av fem.