rockersbloggen

Millencolin fållan 22/6 2022

Kategori: Allmänt

Mina kompisar i millencolin gick upp på scen vid 2240. Spelningen skulle egentligen varit på skansen men blev flyttad av en ökänd anledning. Dom körde igång direkt med "sos" följdt av "penguins and polarbears". Då blev det ett riktigt ös sen blandade dom nya och gamla låtar i ett rasande tempo. Sen typ i mitten började sångaren nikola sjunga ja du må ha levat. För dom firar ju 30 år som band och publiken följde med i sången. Efter typ 12 låtar så kom deras klassiker. "Mr clean"  då blev det jävla ös. Sen gick dom av scen. Sen kom dom tillbaka. Då körde dom "No cigar" sen var det slut. Jag tycker dom blir bättre och bättre för varje år. Dom.är som en gammal whisky som blir godare med åren . Nu har dom.lirat i 30 år och jag tror dom spelar i 30 år till tack. Betyg:Fyra höga ollies av fem.

Ace freehley

Kategori: Allmänt

Ace freehley ställer in sin europa turne inklusive sina 2 sverige gig. Han skulle lirat på skansen och skogsröjet i juli.

Guns'n'roses festival stage 11 juni 2022 sweden rock.

Kategori: Allmänt

Jag var på plats vid stora scenen en kvart innan som dom flesta andra. Kl:22 skulle axel och slash och grabbarna i guns n roses entra scenen. Det hände inget man väntad och väntade. Kl:2230 dök dom äntligen upp och då var stämningen magisk. Dom drog igång med "its so easy" och man hörde direkt att axel inte sjung som vanligt man blev lite besviken men vad ska man göra det var festivalens höjdpunkt. Sen körde dom ett par låtar men rösten ute blev. 5:e låt blev "welcome to the jungle" då blev det ös. Efter ett tag så brydde jag mig inte om sången och fokuserade på slash istället och han var stjärnan i bandet. Sen rullade det på med gamla och nya låtar. "Sweet child of mine" är helt ok. Sen bästa låten var "Knockin on heavens door" då sjung han ok. Sen Körde dom."nighttrain" sen gick dom av scen. Sen blev det extra nummer några låtar. Sen körde dom "paradise city" sen var det äntligen slut. Dom kom en halvtimme sent och körde över en halvtimme. Dom spelade i 3 h och 5 minuter helt galet. 29 låtar det är rätt så bra. Jag förstår att folk gick därifrån men jag hadde inget bättre för mig och när det var dålig gick man och köpte öl och pissa. Så avslutningsvis dom har sett bättre dagar men nu kan man bocka av dom på listan.Tack för en bra festival vi ses nästa år. Betyg:en pistol av fem.

Social distortion sweden stage 11 juni 2022 sweden rock.

Kategori: Allmänt

Social distortion med mike ness i spetsen gick upp på stora scen 1545. Det var mycket folk denna eftermiddag. Dom.började med "road zombie" sen fortsatte det i ett bra tempo. Dom har ju hållit på sen slutet på 70-talet så dom har ju en del låtar. I mitten kom "machingun blues" då blev det ös. Det är en av dom bättre låtarna. Sen körde dom många hits. Det som var lite konstigt att dom gick aldrig av scen och körde extra nummer som alla andra band. Det var skönt bara. Näst sista låten blev deras dunder hit "Story of life. Sen sista låt blev "ring of fire". Jag tyckte att detta var en bra konsert. Det första gången jag såg dom och det lär inte bli den sista tack. Betyg:Tre social anpassade av fem.

Hellacopters rock stage 10 juni 2022 sweden rock

Kategori: Allmänt

Nicke och grabbarna i hellacopters gick upp på näst största scen 2030. Dom startade med en ny låt från nya skivan. Sen gick det i ett rasande tempo. Dom är så tajta och bra 100 procent ger dom inge tjafs här inte. Tycker ljudet var perfekt det lät som på skiva nästan. Det var väldigt mycket folk denna kväll. Alla var helt uppslutna av hur bra dom är. Jag tycker nästan att dom blivit bättre efter comebacken än innan. Hitsen avlöser varandra i ett rasande tempo. När "by the grace of god" kommer du blir det sånt jävla ös jag tycker att det är deras bästa låt. Efter det går dom av scenen. Sen kommer dom tillbaka och kör "im in the band" och två till sen är det över. Dom har en ljusnande framtid framför sig och med ny skiva i bagaget så kommer vi få se dom i många år till. Betyg: Fyra gudar av fem.

D.a.d festival stage 10 juni 2022 sweden rock.

Kategori: Allmänt

Jesper binzer och grabbarna i dad gick upp på stora scen 1545. Dom öppnade med "Riskin it all" en gammal låt sen så fortsatte hitsen att flöda. Basisten byte bass hela tiden till olika saker till slut spelade han på en raket. Det var väldigt mycket folk denna eftermiddag. "A prayer for the loud" kom i mitten då blev det fart på publiken. Detta var andra gången jag såg dom på srf senast var på sweden stage men stora scen passar dom bättre. Sen körde dom några låtar till sen kom bästa låten. "Sleeping my day away" helt klart bästa låten och vilket ös det blev.Sen gick dom av sen sen blev det akustisk med "laugh an 1/2" då fick man gåshud vilken avslutning det blev med allsång och allt tack jätte bra konsert av danskarna. Betyg:Fyra danska skallar av fem.


Nationalteatern festival stage 10 juni 2022 sweden rock

Kategori: Allmänt

1315 gick ulf dageby och hans medlemmar upp på stora scen. Det blev ett riktigt jubel detta var min höjdpunkt på årets festival. Dom började med "bängen trålar" sen fortsatte det i ett bra tempo. Jag tror det bara var ulf som var enda orginal medlem resten var nog inhyrda.Fjärde låt blev "barn av vår tid" sen förutsätta det bara med hits. Detta var sådan nostalgi för många av oss. "Hanna från arlöv" var riktigt bra "Jack the ripper" likaså. "Livet är en fest" var bästa låten för dagen. Dom avslutade med "Speedy gonzales" sen var det slut dom lirade i lite mer en timme. Efter konserten var man jätte glad. Detta är deras avskeds turne så detta var ett värdigt slut på en lång karriär tack. Betyg: Fyra alla får vara med av fem.



Alestorm festival stage 9 juni 2022 sweden rock.

Kategori: Allmänt

Pirat rock bandet alestorm gick upp på stora scen . 1315 dom är ett väldigt häftigt band dom spelar piratrock. Det låter jättebra och alla är glada och sjunger med. Det är ett perfekt band att ha kul till. Man blir glad av deras musik och show. Jag såg dom 2015 men då var det på en av dom minsta scenerna. Dom spelade exakt i en timme det är lagom. Detta var min enda konsert på torsdagen då det var inga av min favorit band som lirade förens fredagen tack. Fyra riktigt gula ankor av fem.

megadeath rockstage 8 juni 2022 sweden rock.

Kategori: Allmänt

Megadeath med dave mustaine i spetsen gick upp på rockstage 2330 på onsdags natten. Dom startade i ett rasande tempo. Låtarna avlöste varandra med både nya och gamla hits. Dave sjung väl sådär rösten höll inte hela tiden men musiken var bra. "A tout le monde blev 10:e låt den glömde han texten på lite men annars var den ok. Sista låt ut blev "Holy wars" sen gick dom av scen vid 01. Dom var helt ok men sångaren tappade sången ibland trummisen var svin bra. Betyg: två mega döda av fem.