rockersbloggen

The hellacopters gör comeback

Kategori:

Det ryktas hejvilt att det blir en enda återförenings spelning nästa sommar. Spelningen blir på sweden rock. Sweden rock släpper första banden på tisdag Så då får vi se om det stämmer eller inte. Dom la ju ner för 7 år sedan hoppas det stämmer peace.

Charta 77 "Salt"

Kategori:

Det gamla trallpunk bandet Charta 77 har släppt en ny platta. Den senaste skivan "Spegelapan" kom 2004. Så 11år har gått sedan dess. Dom och Asta kask  och Strebers var ju dom  ledande punk banden i början av punksvängen i Sverige på 80-90-talet. Så det var ett tag sedan. Nya skivan låter gammal fast ny så att säga. Dom kan leverera bra musik fortfarande. Jag tycker skivan är fenomenal alla låtar är bra. Det är inte många punk band i sverige som har lirat nästan hela tiden sedan starten. Dom flesta har lagt ner återbildats och lagt ner igen. Det som är skildnaden på riktiga band och Charta 77. Dom tar punken på allvar. Skivan är ute nu så köp. Så om ni vill lyssna på en bra punk platta så kolla in  Charta 77 peace. Betyg: Fyra själs punkare av fem.

Graspop i belgien och Download festival i england

Kategori:

Graspop som går av stapeln 17-19 juni har släppt sina headliners. Det blir King diamond, Black sabbath och Iron maiden mycke bra linup. Download festival som äger rum 10-12 juni har också släppt sina headliners. Rammstein, Black sabbath och Iron maiden blev det. Så nu har dom två största festivalerna i Europa släppt sina linups nu är det dags för dom svenska att släppa sina peace. 

Iron maiden

Kategori:

Hårdrocksgiganterna kommer Göteborg och Ullevi till sommaren. 17 juni är det som gäller biljetterna släpps på måndag kl:9 peace.

Saxon "Battering ram"

Kategori:

Saxon är tillbaka med sin 21:a skiva i ordningen. Dom har ju lirat Heavy metal i över 30 år. Dom bevisar med denna platta att dom inte kommer lägga av än. Dom är så professionella både på skiva och live. Dom gillar verkligen det dom gör. Det var nog länge sedan dom spelade föra att tjäna pengar. Heavy metall är är mer av deras livsstil. Jag vet inte hur många gånger per år dom lirar i Sverige. Det är minst en gång per år. Dom är förband till motörhead nu i december  i sverige. Jag tycker skivan är helt ok. Biff sjunger ju som en gud som vanligt. Skivan släpps idag så det är bara att kolla in den. Kolla gärna in dom live också dom lär väl komma till sverige minst en gång till peace. Betyg:Tre biffar av fem.

Copenhell 2016

Kategori: Allmänt


Copenhell är danmarks svar på sweden rock. Black sabbath är ända klara band festivalen äger rum i köpenhamn den 23-25 juni peace.

Skogsröjet 2016

Kategori: Allmänt

Hallå hårdrocks festivalen  skogröjet i reymyre har släppt datum och artister för nästa års festival. 4-6 augusti är det som gäller och hittils klara band är: Doro och The quireboys peace.

Wasp "Golgotha"

Kategori: Allmänt

Wasp eller we are satans peaple eller vad folk tror det står för. Dom har släpppt en ny skiva i fredags. Förra skivan kom 2009 som heter "Babylon" det var nog min första skiva jag recenserade här på bloggen. Jag startade den  i samma veva. Gud vad tiden går snabbt när man har kul. Blackie lawless och hans medlemmar har skapat en bra skiva. Den är hård och lite mjuk på samma gång. Nästan alla låtar börjar med lite lungna gitarrer sen blir det hårt som sten. Dom kan det där med tuff hårdrock. Jag tycker nästan alla låtar är bra. Så brukar det vara med dom. Blackie verkar byta medlemmar rätt så ofta bara han är kvar så funkar bandet. Skivan är bra helt enkelt så köp den om ni gillar tuff musik. Dom är just nu ute på sverige turne så kolla in dom vet ja peace. Betyg: Fyra laglösa men av fem.

Monsters of rock friends arena 2016

Kategori: Allmänt


Då blev det klart med Black sabbaths sista spelning i sverige. Live nations återupptar den klassiska endagars festivalen monsters of rock. 9 juli är det som gäller. Fler band tillkommer biljetterna släpps på tisdag.