rockersbloggen

Kreator gefle metal festival 2023 15/7 goat stage.

Kategori: Allmänt

Det tyska trash metal bandet har en karriär som sträcker sig från mitten på 80-talet fram till nu. Så kl:21 klev kreator upp på stora scen det var mycket folk. Dom startade med " hate uber alles" sen var det igång. Det blev ös från första början och publiken var med från början blev ett riktigt röj. Sen avlöste låtarna varandra både nya och gamla. Detta var andra gången jag såg dom och detta var super tajt allt funkade perfekt. Dom vet hur man ska göra en publik nöjd. Sen i mitten på konserten blev det wall of death det är alltid något som ska vara med. Själv var man på lagom avstånd så man slapp det. Dom körde16 låtar på 90 minuter. Sista låten blev "pleasure to kill" sen var det över. Tyckte denna konsert innehåll allt och lite till så det var bra och kul tack för i år gefle metal vi ses nästa år. Betyg: Fyra trashade gitarrer av fem.

Watain gefle metal 2023 14/7 goat stage.

Kategori: Allmänt

Det startade med att crewet tända ljus  på hela scenen. Sen sprang sångaren in med en fackla och tände på resten typ 2130. Sedan var det igång dom öppnade med"Night vision" det var brutalt redan från början.Sen fortsatte låtarna och det blev bara bättre och hårdare. Sen kom regnet men det spelade ingen roll det passade lite in .Det slutade efter ett tag . "Serimosa" blev den 5:e låt det är en väldigt bra låt. Bandet är riktigt tajta och sångaren leder det på ett bra sett. Låtarna avlöste varandra hit efter hit . Sista låtarna blev "malfieter" "waters of ain" då brann typ hela scenen det var häftigt . Så efter typ 80 minuter och 11 låtar  var det över och alla som var på plats typ hela festivalen var nog nöjda och jag med. Betyg: Fyra brutala stora eldar av fem.

Watain gefle metal 2023 14/7 goat stage.

Kategori: Allmänt


Dark funeral gefle metal festival 2023 13/7 fire stage.

Kategori: Allmänt

Dark funeral har jag sett många gånger ett av mina favorit black metal band. Såg dom senast 2018 på srf då lirade dom på eftermiddagen det passade inte lika bra som 2240 . Det var rätt så mycket folk typ hela festivalen. Så dom drog igång med "Nosferatu" då blev det ös. Sen var det igång hårt och brutalt från början. Dom blandade både nytt och gammalt och det var bra. Dom är gjort många låtar då dom spelat i över 25 år så dom har lite att välja på. Ljudet var jätte bra och sången och gitarrerna lika så. Dom spelade knappt i 80 minuter sen var det slut. Man gick därifrån med en bra känsla som ska ha efter en bra konsert. Betyg: Fyra mörka begravningar av fem.



Amon amarth gefle metal 2023 13/7 goat stage.

Kategori: Allmänt

Amon amarth gick upp på stora scen vid kl:21. Det var rätt så mycket folk typ alla som var där. Dom började med 'Guardians of asgaard" då blev det ös. Sen fortsatte det i ett rasande tempo. Sen avlöste låtarna varandra både nya och gamla. Dom är väldigt tajta dom spelar ju en typ av death metal med texter om vikingatiden. Det är en bra show. Dom spelade i typ 90 minuter och sista låten blev "Twilight of the thunder god" bästa låten då blev det ett riktigt ös. Sen var det slut. Detta var första gången jag såg dom och jag tyckte det var helt ok. Bra scen show med vikingaskepp och riddare som fäktas lite runt om bandet. Betyg: Tre riktiga asagudar av fem.


Skogsröjet 2023 3-5 augusti.

Kategori: Allmänt

Spelschemat till skogsröjet är här. Tycker båda dagarna ser bra ut vi kanske ses i vimlet peace.

Millencolin parksnäcken uppsala 1/7

Kategori: Allmänt

Millencolin gick upp på scenen efter 21 med nikola i spetsen. Detta var en liten mini festival som hette uppsala rumble. Det var band som no fun at all mfl. Millencolin var hedliner. Det var väldigt mycket folk typ 800. Dom startade med "kemp" sen fortsatte det i ett rasande tempo. Dom blandade både nya och gamla låtar. Så som "sos" och "e20 norr. Det var ett jävla röj. Dom är som ett gammalt vin som bara blir bättre med åren. Sista låten blev"mr clean" då blev det ös alla sjöng med bästa låten för kvällen. Sen gick dom av scenen. Dom kom tillbaka några minuter senare. Då körde dom "no cigar" sen var det slut efter 80 minuter. När man gick därifrån så ville man ha mer men det blir nästa gång att ni är så bra. Betyg: Fyra skäjt punkare av fem.