rockersbloggen

metalica ullevi 18/6 2023

Kategori: Allmänt

Detta var metalicas andra spelning på två dagar . Jag var inte fredags men då var det än uppvärmning. Dom gick upp på scenen i mitten efter 21. Det var nästan fullsatt typ 59000. Dom startade med "wiplash" då blev det ös direkt. Dom hadde en speciell scen denna gång en rund i mitten av arenan. Så dom gick runt där hela tiden så ibland såg man dom knappt. Jag satt i mitten på sittplats. Det var jätte bra ljud sen hadde dom storbildsskärmar runt scenen så man såg allt för. Hitsen avlöste varandra i ett rasande tempo."wherever may i room " blev elfte låten riktigt bra älskar den låten. Sista låtarna blev "one" och "enter sandman " riktigt bra avslutning på en jätte bra konsert. Lite mer än två timmar och 16 låtar senare var man nöjd att sett dom igen. Senast jag såg dom var på samma arena 2015 och man längtar redan till nästa gång tack för ikväll. Betyg: Fyra metalar av fem.

Pantera sweden rock rock stage 10/6

Kategori: Allmänt

Pantera la ner i början på 2000-talet av olika anledningar men i vintras återbildaste dom av sångaren phil anselmo och basisten rex brown. Zakk wylde joinade på gitarr och charlie benante på trummor. Så efter 20 på lördags kvällen gick dom upp på rock stage. Det blev ett riktigt ös direkt. Dom startade med "a new level" sen fortsatte hitsen. Sen som 5:e låt kom "i'm broken" då blev det ös den låten är nästan deras bästa. Sen körde dom några till. Sen kom "planet caravan" följt av "walk" fy fan vilken låt då måste det varit hela festivalen som röjde . Sista låt blev "cowboys from hell" riktigt bra. Så efter 14 låtar på 90 minuter var det över. Detta var nog det bästa jag sett på flera år och bästa på festivalen. Detta var det sista jag såg för i år tack till alla band och alla man träffade ses nästa år. Betyg: 4,5 fattiga cowboys from hell av 5.

Monster magnet sweden rock festival stage 10/7

Kategori: Allmänt

Dave Wyndorf och resten av monster magnet gick på stora scen efter 13. Dom öppnade med hawkwinds gamla låt "born to go" sen var det igång. Det var inte så mycket folk lagom. Det är ju stoner rock och det är inte den största musik stilen. Sen så avlöste sig hitsen fram till "dopes of Infinity" då blev det ett jävla röj. Han sjunger fortfarande rätt så bra och bandet sköter sig. Sen körde dom några låtar till sen kom deras bästa låt. "Powertrip" så jävla bra man blir nästan tårögd. Sista låten blev"space Lord" riktigt bra. Sen var det över efter en timme. Det var lagom långt och dom var lagom bra. Betyg: Tre rymd gudar av fem.

Iron maiden sweden rock festival stage 9/6

Kategori: Allmänt

Bruce och resten av maiden gick upp på stora scenen vid 21. Det var jätte mycket folk hela festivalen typ 40000. Detta var 5:e gången jag såg dom . Detta är en koncept turne dom är ute på: the future past tour. Dom klör både nya och gamla låtar och såna dom oftast inte spelar. Dom startade med "cought somewhere in time" sen blandade dom både gamla och nya låtar ett tag. Sen körde dom "the prisoner" då blev det röj . Sen några till sen blev det. "Fear of the dark" bästa låten för kvällen. Efter det "Iron maiden". Sen gick dom av scenen. Då kom dom tillbaka och körde "the trooper" och "wasted years" sen var det slut. Dom spelade i nästan två timmar riktigt bra konsert: Betyg: Fyra rädda för mörkret av fem.


rancid sweden rock festival festival stage 9/6

Kategori: Allmänt

Rancid har jag inte sätt på över 25 år . Så det var lite spännande när du gick upp på festival stage 1530 på fredags eftermiddag. Dom började med en ny låt från nya skivan sen rullade det på med gamla hits. Tycker dom sjunger riktigt bra fast det har gått så många år. Det var rätt så mycket folk. Dom körde 22 låtar på en timme det är imponerande. Dom avslutade med "ruby Soho" Sen så gick man därifrån nöjd och kände kul att se dom . Ett urval av låtar dom körde: roots and radicols. Maxwell murder,I wanna riot, Olympia och time bomb. Nu är man peppad på att se dom igen . Betyg: Fyra punk rockers av fem.

Europe sweden rock festival 8/6 rock stage.

Kategori: Allmänt

Europe entrade scenen ca 2330. Det var rätt så mycket folk . Dom öppnade med "walk the earth. Sen avlöste dom både gamla och nya låtar såsom "rock the night ,"carrie ,"ready or not. Sista låten blev "superstitious" sen gick dom av scen efter en timme. Sen kom dom tillbaka och körde "cherokee" jätte bra låt. Sista låt ble ju som vanligt "The final countdown" den är ju deras bästa låt och dom körde den i minst 10 minuter sen var det över. Man gick därifrån med en underbar känsla tack. Betyg: Fyra sista nedräkningar fem.

Mötley crie sweden rock 7/6 2023 festival stage.

Kategori: Allmänt

Dom går upp på fesival stage vid 2320. Det är fullt med folk. Dom öppnar med "wildside" det låter helt ok tills vince börjar sjunga. Det är helt kast . Han sjunger ju knappt. Sen rullar låtarna på och det blir barra sämre och sämre. Det är 8 år sedan dom sa att vi ska ut på sista turnen och det var dåligt den gången också. Dom har ju inte blivit bättre sedan dess. Vince sjunger knappt kör sångarna fyller ut så det inte ska vara helt katastrof. Dom förstätter utan att bry sig. Sen efter någon timme går alla av scenen. Då är det bara tommy Lee kvar och han springer runt skriket show your tits. Några tjejer gör det och man tycker det är pinsamt Sen sätter han sig vid pianot och kör . "Home sweat home" och den är ju inte direkt bra. Sen blir det några mer låtar . Sen blir det extra nummer och då har typ hälften lämnat. "Girls Girls girls och "kick start my heart blir sista låtarna sen är det äntligen slut och hoppas dom aldrig mer kommer tillbaka. Betyg: En sista gång av fem.