rockersbloggen

Phil aselmo and the illegals gefle metal festival 2019 goat stage 19/7

Kategori: Allmänt

Phil aselmo gick upp på stora scen kl:1930 med sitt band. Han började med "Mouth of war" sen fortsatte hitsen i ett rasande tempo. Denna turné är lite speciell han kör bara pantera låtar. Han sjunger lika bra som på 90-talet och är lika hård som sten. Fjärde låten blev "I'm broken" då blev det sådant ös att scenen håll på att rasa. Vilken låt och vilket framträdande. Då kom satyr och och sjung med det var kul. Sen körde han någon mer låt. Sedan kom "Walk" då blev det ös igen. Då blev det allsång och moshpit och wall of death och allt man kan tänka sig. Sista låt för kvällen blev "Domination" helt ok låt och bra avslut. Sedan efter exakt en timme var det över. Jag tycker han borde ha fått spela längre han var ju en av headlinerna. Så är det ibland det var mycket folk hela festivalen kollade. Phil aselmo 2019 är svin bra detta var festivalens höjdpunkt och sommarens guldkorn. Jag kan bara tacka honom för allt peace. Betyg: 4.5 stenhårda stenar av 5.

Flotsam and jetsam gefle metal festival 19/7 2019

Kategori: Allmänt

Flotsam & jetsam är ett trash-metal band som föll i skuggan av dom stora drakarna när det väl begav sig på trash-metal scenen under

det tidiga 80-talet. Bandet som bildades 1983 består idag av: Eric A. "A.K." Knutson - sång ,Michael Gilbert - gitarr,

Kelly David-Smith - trummor (En av grundarna till bandet), Michael Spencer - bas och Steve Conley - gitarr. Tidigare medlem var Jason Newstedt som senare begick

myteri och flyttade över till Metallica lägret.

Dom spelar på Goat stage (Gefle metals största scen) klockan 14.10 och pumpar ur sig låtar under den klena speltid dom fått (35! minuter)

Prestationen av bandet är riktigt bra och när låtar som Hammerhead från plattan Doomsday for deciver och Iron maiden från självbetitlade albumet Flotsam and Jetsam

radas upp så reser sig armhåren på dom tappra rockers som släpat sig dit för att avnjuta en härligt dos trash-metal.

Dessvärre var det klent med publik på spelningen så det blir aldrig något riktigt gung på den fronten.

Bandet får 4 starköl av 5 möjliga. Varför? Jo, för att jag ska ha den femte.







Wasp Gefle metal festival goat stage 18/7 2019

Kategori: Allmänt

Wasp med blackie lawless i spetsen gick upp som sista band på goat stage. Exakt kl:22 dom började i ett högt tempo och publiken var med på noterna. Detta var ju preparty dagen innan festivalen. Det var helt ok med folk det kanske var lite över 3000 svårt att bedöma. Det var packat framför scen. Tredje låt blev 'L. O. V. E machine" då blev det ös och allsång. Blackie sjunger fortfarande bra efter över 36 år i branchen. Deras backdrop denna kväll var 1982-2018 men det är ju 2019 förstod inte den grejen. Hitsen avlöste varandra och publiken var nöjd. Efter 7 låtar gick dom av scen. Sen körde dom 2 låtar och gick av igen. Sen blev det 2 låtar till sen var det slut. Sista låt blev deras största hit "I wanna be somebody" då blev det allsång. Den låten körde dom i kanske i 10 minuter och den var bästa låt för kvällen. Wasp lirade i typ 100 minuter med mellansnack och lite paus. Vi som var på plats fick det vi ville och förkännade. När man gick därifrån i juli natten var man mätt och beloten av det man hade beskådat. Betyg:Fyra mörka nätter av fem. 

Bullet gefle metal festival goat stage 18/7 2019

Kategori: Allmänt

Bullet är ett svensk hårdrocks band. Dom har funnits sedan 2001. Dom gick upp scen kl:2015. Dom körde bäde gamla och nya låtar. Det var rätt så mycket folk. Dom är ett bra band väldigt tajta tillsammans. Sångaren sjunger bra han har en unik röst väldigt häftig. Vad ska man säga om deras musik en blandning av ac/dc och judas priset. Det svänger verkligen. Dom lirar i lite över timma sen är det slut. Jag tycker dom gör en kanon spelning jag har sett dom förut och vet vad dom kan. Så om ni aldrig sett dom så rekommenderar jag att se dom. Betyg: Fyra kanoner av fem. 

Foo fighters lollapalooza tower stage 29/6 2019

Kategori: Allmänt

Dave grohl och resten av bandet kom ut på scen exakt kl:2147. Dom drog igång direkt och det blev ös. Dom blandade ny och gamla låtar i ett högt tempo. Det var rätt mycket folk i början men efter tag så var det många som lämnade. Det blev lite segt ett tag men sen kom dom igång. Efter 8 låtar kom deras stora hit "My hero" då blev det ös tycker att den är deras bästa låt. Mitt under låten så får Dave syn på doktorn i publik havet som fixerade hans ben 2015 på Ullevi när han bröt det. Då kommer han upp på scen och sjunger med. Jag tyckte det var coolt men efter ett tag så tänkte jag att det var väl regisserat sen innan. Varför skulle han vara där helt plötsligt. Efter det så fortsatte konserten i en timme till med många hits. Spelningar var i över 2 timmar tycker det är för långt men publiken gillade det. Näst sista låten blev "Best of you" som dom körde jätte länge sen blev det en låt till sen var det slut. Jag tycker dom var  lite sega ibland.  Den gamle nirvana trummisen har kanske sett bättre dagar peace. Betyg: Tre hjältar av fem.